Vad används Finacea gel för?

Finacea är en behandling för papulopustulös akne och papulopustulös rosacea.

Köpa Finacea gel receptfritt ↓

Beställa Finacea Säkert på Nätet

Pris Finacea 792,15 Kr

  • Dosering: Gel 15% azelainsyra
  • Pris Finacea (inkl. läkarkonsult): 792,15 Kr

Här kan man beställa Finacea på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Kan jag få Finacea utskriven på nätet?

Nätdoktorn kan skriva ut Finacea-gel på nätet. Fyll bara i det nätbaserade hudkonsultationsformuläret på hemsidan, vilket sedan kommer att granskas av en av våra läkare. Om den godkänns kommer vi att skriva ut denna produkt för leverans nästa dag.

Vad är Finacea gel?

Finacea, förpackat som Finacea 15% gel, är en gel med azelainsyrasom dess aktiva substans. Denna product är en anti-akne-medicin som fungerar mot mild akne och rosacea som är papulopustulös i formen. Detta betyder att det finns både papler (hårda upphöjda klumpar) och pustler (varfyllda klumpar) närvarande.

Azelainsyra har antimikrobiell verkan, vilket motverkar bakterietillväxt. Det verkar även på speciella hudceller kallade keratinocyter för att reglera deras inflammatoriska reaktioner och normalisera deras störda processer som uppstår vid papulopustulös akne och rosacea.

Hur man använder Finacea

Finacea är en hudapplikation, och bör därför endast användas på huden. Det är viktigt att du inte applicerar andra mediciner eller skönhetsbehandlingar direkt på ansiktet när du använder Finacea.

För att applicera ska du första rengöra och torka ytan. Gnugga in gelen i huden varje morgon och kväll, och undvik ögon, mun och näsöppningarna. Du behöver ungefär 2.5 cm för att behandla hela ansiktet. Företrädesvis ska du lämna behandlad yta i öppna luften; i annat fall ska du inte använda förband som håller vatten och luft ute. Slutligen ska du tvätta händerna.

Finacea bör användas kontinuerligt för bästa resultat; din läkare kommer att bestämma behandlingens längd, vilken kommer att styras av hur allvarlig din åkomma är, men den kan vara ett antal månader. Om du dock inte märker någon förbättring efter en månad (acne) eller två månader (rosacea), eller om åkomman försämras, ska du sluta med Finacea Behandlingen och tala med din läkare. I det fall huden börjar klia ska du antingen lägga på en mindre mängd Finacea varje gång eller använda Finacea en gång per dag tills klådan slutar. Vid ihållande irritation ska du kontakta läkare eller apotekare.

Biverkningar med Finacea

Om biverkningar dyker upp är det generellt på området där Finacea appliceras. Hudirritation (inklusive brännande, smärta och klåda) är mycket vanligt, men tenderar till att vara mild eller medelmåttig och minska efterhand. Domningar och stickande känsla, utslag, torr hud och en del svullnad är vanligt. Ovanligt är att en del personer rapporterar hudreaktioner från kontakt med andra produkter, och rodnad, varmare, fjällig eller missfärgad hud. De med rosacea kan även få ett kliande “nässelutslag”, akne och visst obehag. I sällsynta fall, om du är allergisk mot en av ingredienserna hos Finacea, kan du få en svullnad under huden (angioödem) eller svullnad i ögon eller ansikte, eller andningssvårigheter (dyspné). Andra sällsynt rapporterade biverkningar inkluderar en försämring av astma.Finacea Intendis

Finacea bipacksedel

Apotek på nätet