Vad är FemSeven?

FemSeven är en hormonersättningsterapi (HRT) som innehåller östrogen, estradiolhemihydrat, vilket är ett kvinnligt könshormon. FemSeven används hos post-menopausala kvinnor mer än ett år efter klimakteriet.

Köpa FemSeven receptfritt ↓

Beställa FemSeven Säkert på Nätet

Pris FemSeven 599 Kr

  • Dosering: Conti 50 mcg/7 mcg – Sequi 50 mcg/10 mcg
  • Pris FemSeven (inkl. läkarkonsult): 4 plåster – 599 Kr

Här kan man beställa FemSeven på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Vad används det för?

Lindring av symptom som uppkommer efter klimakteriet. Under klimakteriet sjunker mängden östrogen som produceras av en kvinnas kropp. Detta kan orsaka symptom såsom varmt ansikte, nacke och bröst (“värmevallningar”). FemSeven lindrar dessa symptom efter klimakteriet. Du kommer bara att få FemSeven utskrivet om dina symptom allvarligt stör ditt dagliga liv. Erfarenhet från behandling av kvinnor över 65 är begränsad.

Motverka osteoporos

Efter klimakteriet utvecklar en del kvinnor benskörhet (osteoporos). Du bör diskutera alla tillgängliga valmöjligheter med din läkare. Om du har en ökad risk för frakturer beroende på osteoporos och andra mediciner inte passar dig kan du använda FemSeven för att motverka osteoporos efter klimakteriet. FemSeven är lämpligt för kvinnor som har genomgått hysterektomi (en operation som tar bort livmodern).

Om du inte genomgått en hysterektomi kommer din läkare normalt att skriva ut ett annat hormonsupplement (kallat progestogen) för dig tillsammans med detta. Progestogenet hjälper till att skydda endometrium (livmodersslemhinnan). Om du har genomgått en hysterektomi eftersom du led av endometrios kommer din läkare eventuellt att skriva ut progestogen också, för att skydda det endometrium som finns kvar.

Hur använder man FemSeven?

FemSeven är en plåsterlapp med enbart östrogen, som kontinuerligt bör appliceras på huden en gång i veckan, dvs. ett plåster byts ut mot ett nytt efter 7 dagar. Använd alltid FemSeven exakt som läkaren ordinerat. Kontrollera med din (nät)läkare eller apotekare om du är osäker. FemSeven är inte rekommenderat för barn.

Vuxna och äldre personer:

  • Din läkare kommer att skriva ut lägsta dosen för att behandla dina symptom under så kort tid som möjligt.

Tala med din läkare om du tror att dosen är för stark eller inte tillräckligt stark.

  • Du kan normalt börja behandling på en lämplig dag, om du inte fortfarande har din livmoder och byter till FemSeven från en sekventiell HRT-produkt. I det fallet ska du börja med FemSeven omedelbart efter din bortfallsblödning slutat.
  • Varje plåster ska bäras i 7 dagar och ersättas med ett nytt dagen efter så att du alltid har ett plåster. Du ska normalt bara ha ett plåster i taget.Femseven Teva

FemSeven bipacksedel

Apotek på nätet