Vad används Exelon för?

  • Mild till måttligt svår Alzheimers sjukdom.
  • Mild till måttligt svår demens hos personer med Parkinsons sjukdom.

Exelon saktar endast in försämring av demens, snarare än att vara ett botemedel.

Köpa Exelon receptfritt ↓

Beställa Exelon Säkert på Nätet

Pris Exelon 1.347,73 Kr

  • Dosering: 3 mg 28 caps. – 4.6 mg 30 plåster
  • Pris Exelon (inkl. läkarkonsult): 1.347,73 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Exelon på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Hur fungerar Exelon?

Exelon är en typ av läkemedel som kallas acetylkolinesterashämmare. Det fungerar genom att bromsa nedbrytningen av en signalsubstans i hjärnan som kallas acetylkolin.

Neurotransmittorer lagras i nervceller i hjärnan och nervsystemet, och är involverade i överföring av meddelanden mellan nervceller. De är nödvändiga för den normala funktionen av hjärnan och nervsystemet. Acetylkolin i hjärnan utsöndras kontinuerligt av nervcellerna, och bryts sedan ned av en annan naturlig kemikalie som heter acetylkolinesteras.

En av funktionerna hos både Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom verkar vara en lägre än normal nivå av acetylkolin i hjärnan. Detta beror delvis på degenerering av hjärnceller, i synnerhet de som normalt utsöndrar acetylkolin.

Exelon ökar nivån av acetylkolin i hjärnan. Det gör detta genom att förhindra inverkan av acetylkolinesteras, föreningen som normalt bryter ner det. Detta bromsar nedbrytningen av acetylkolin som utsöndras från återstående oskadade nervceller i hjärnan.

Resultatet av detta är ökad aktivitet av acetylkolin i hjärnan. Detta förbättrar kognitiva processer som tänkande, inlärning och minne, och förbättrar symtomen på demens och daglig verksamhet för Alzheimers sjukdom.

Hur tar du rivastigmine?

  • Exelon kan tas via munnen två gånger om dagen som kapslar eller vätska, eller kan ordineras som plåster som appliceras en gång om dagen.
  • Med plåster är Exelon absorberat genom huden och in i blodomloppet kontinuerligt under 24 timmar. Detta ger stadiga blodnivåer av läkemedlet.
  • Om Exelon inte har bromsat in försämringen av symtom efter tre månaders behandling vid underhållsdos bör det stoppas. För personer som fortsätter behandling bör nyttan av läkemedlet omprövas regelbundet och behandlingen ska avbrytas när den inte längre ger en positiv effekt.Exelon Novartis
Apotek på nätet