Vad används Eurax kräm till?

  • Lindra kliande och hudirritationer kopplade till: insektsbett eller stygn, nässelutslag, värmeutslag, solbränna, eksem eller dermatit, vattkoppor och skabb.

Hur fungerar Eurax kräm?

Eurax kräm innehåller den aktiva ingrediensen krotamiton, vilket är en medicin som appliceras på huden för att lindra kliande (prurit). Det inte helt klart hur det fungerar, men varje applikation bör ge lindring i mellan 6 och 10 timmar. Det är speciellt användbart för att ge lindring för kliande som kan vara kvar efter skabb har behandlats med en medicin mot parasiter.

Köpa Eurax kräm receptfritt

Beställa Eurax kräm Säkert på Nätet

Pris Eurax kräm 567 Kr

  • Dosering: Eurax kräm 10 %
  • Pris Eurax kräm (inkl. läkarkonsult): 30 gram – 567 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Eurax kräm på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Treated.

Hur använder man Eurax kräm

  • För vuxna och barn från tre års ålder ska krämen appliceras på det kliande området två till tre gånger per dag.
  • Undvik att applicera krämen på vätskande, sipprande, råa, brustna eller inflammerade områden på huden eftersom detta kan skapa irritation. Lägg inte på krämen runt ögonen.
  • Se till att undvika att få krämen i ögonen, näsan eller munnen. Tvätta händerna efter att ha applicerat den och man ska skölja av krämen ordentligt med varmt vatten om man råkar få den i något av dessa områden.
  • Man ska sluta använda denna kräm och konsultera en läkare om man får en brännande känsla eller utslag när man använder den, eller om symptomen stannar kvar.

Vilka är de möjliga biverkningarna med Eurax kräm?

Medicin och deras möjliga biverkningar kan påverka olika personer på olika sätt. Eurax kräm kan orsaka hudirritation hos personer som är överkänsliga mot någon av ingredienserna. Om man finner att produkten irriterar huden ska man sluta att använda den och fråga läkaren eller apotekaren om råd.Eurax kräm Novartis

Eurax kräm bipacksedel

Apotek på nätet