Vad är Eumovate och vad används det till?

Eumovate innehåller en medicin som kallas klobetasonbutyrat. Den tillhör en grupp av mediciner som kallas steroider. Den hjälper till med att minska svullnad och irritation. Eumovate används för: hjälpa till att minska rodnad och klåda vid vissa hudproblem. Den används för milda hudproblem eller för att hålla ditt hudproblem under kontroll. Dessa hudproblem inkluderar eksem, dermatit, blöjeksem eller insektsbett. Hjälper till att minska inflammation i ytterörat.

Köpa Eumovate receptfritt ↓

Beställa Eumovate salva / kräm Säkert på Nätet

Pris Eumovate 614,75 Kr

  • Dosering: 0.05% salva – kräm 30g. – 100 g. Emovat
  • Pris Eumovate (inkl. läkarkonsult): 614,75 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Eumovate på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Dokteronline.

Vad du behöver veta innan du använder Eumovate

Använd inte Eumovate: om du är allergiskt mot klobetasonbutyrat eller någon av de andra ingredienserna av denna medicin (listade i sektion 6) för att behandla något av följande hudproblem, det skulle kunna förvärra dem: infekterad hud (om inte infektionen behandlas med anti-inflammatorisk medicin samtidigt) akne, allvarlig hudrodnad på och runt din näsa (rosacea), kliande hud som inte är inflammerad. Använd inte om något av det ovanstående gäller för dig. Om du är osäker ska du tala med din läkare eller apotekare innan du använder Eumovate.

Hur använder man Eumovate / Emovat?

Använd alltid denna medicin exakt som din läkare har sagt till dig. Kontrollera med din läkare eller apotekare om du är osäker. Användning av denna medicin: Normalt applicerar du Eumovate upp till 2 gånger per dag. Detta kan komma att minskas all eftersom din hud blir bättre. Denna kräm är bara för användning på din hud. Använde inte på stora hudytor under en längre tid (såsom varje dag under många veckor eller månader) – om inte din läkare säger åt dig att göra det. Om du använder uppmjukande preparat ska du se till att ha tillräckligt med tid för att Eumovate ska kunna absorberas efter var applicering innan mjukgöraren appliceras. Om du applicerar krämen på någon anna ska du se till att tvätta händerna efter användning eller ha på engångshandskar. Om ditt hudproblem inte förbättras efter 4 veckor ska du tala med din läkare.

Möjliga biverkningar

Som alla mediciner kan denna medicin orsaka biverkningar, även om inte alla får dem. Sluta att använda Eumovate och tala med din läkare omedelbart om: du finner att din hudåkomma blir sämre, du utvecklar ett generaliserat hudutslag eller din hud svullnar under behandlingen. Du kan vara allergisk mot krämen, ha en infektion eller behöva annan behandling, du har psoriasis och får upphöjda knölar med var under huden. Detta kan ske under eller efter behandling och är känd som pustulös psoriasis.

Eumovate bipacksedel

Apotek på nätet