v

Vad är Epiduo gel och vad används den för

Epiduo gel är aknebehandling som rensar upp och motverkar finnar.

Köpa Epiduo gel receptfritt ↓

Beställa Epiduo gel Säkert på Nätet

Pris Epiduo gel 883,48 Kr

  • Dosering: Adapalen 0.1% / 2.5% Gel
  • Pris Epiduo gel (inkl. läkarkonsult): 883,48 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Epiduo gel på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Dokteronline.

Kan jag få Epiduo gel på nätet?

Nätdoktorn kan skriva ut Epiduo gel på nätet efter en snabb nätbaserad bedömning. Du behöver bara fylla i ett frågeformulär avseende din medicinska historia och sedan kan de skriva ut för leverans dagen efter.

Vad är Epiduo gel?

Epiduo är en gel som innehåller två aktiva komponenter kallade bensoylperoxid och adapalen. Dessa ankti-akneblandninagr fungerar tillsammans för att bekämpa akne.

Adapalen är en medicin som är besläktad med vitamin A som minskar celltillväxt på hudens yta. Detta hjälper till att minska blockering av hudens porer och talgproducerande talgkörtlar som uppmuntrar till pormaskar och finnar. Adapalen ökar även cellomsättningshastigheten, vilket hjälper det vardagliga fällandet av hudceller och därmed bildandet av pormaskar och finnar.

Bensoylperoxid är ett keratolytiskt medel – dessa bryter ner keratin i huden, vilket resulterar i nedbrytning och fällande av yt hudceller. Detta agerande hjälper till att få bort pormaskar, hindra nya från att bildas och öppnar upp porer och körtlar. Bensoylperoxid är även ett antibakteriellt medel som dödar bakterier som leder till akne. Det minskar mängden bakterier genom att minska mängden oljig talg på vilket dessa bakterier lever.

Hur använder man Epiduo gel?

Epiduo gel bör appliceras tunt, en gång per dag vid läggdags, enbart på den påverkade huden. Att applicera mer kommer inte att vara mer effektivt för att behandla akne men kan komma att orsaka hudirritation. Undvik känsliga områden såsom ögon, näsborrar och läppar, och hud med sår och eksem. Tvätta bort med varmt vatten om det händer. Försök undvika alltför mycket exponering mot solljus, och att få Epiduo gel på ditt hår eller kläder eftersom det kan bleka dem.

Biverkningar med Epiduo gel

Biverkningar kan dyka upp på stället det appliceras; dessa är normalt milda till medelmåttigt starka och går över inom ungefär en vecka. Vanligast innefattar dessa torr, röd, flagnande hud, irritation, brännande känsla och utslag.Epiduo gel Galderma

Epiduo gel bipacksedel

Apotek på nätet