Vad är Emla kräm?

Emla, en förkortning för eutektisk blandning av lokalanestetika, är en kräm som används som lokalbedövning. Emla kräm innehåller 2.5% lidokain och 2.5% prilokain; båda kraftfulla lokalbedövningsmedel.

Köpa Emla kräm receptfritt

Beställa Emla kräm Säkert på Nätet

Pris Emla kräm från 379 Kr

  • Dosering: Emla kräm 5g / 30g
  • Pris Emla kräm (inkl. läkarkonsult): 1 tuber – 379 Kr / 1 tuber 569

Man kan beställa Emla på nätet utan recept från familjedoktorn. Att köpa Emla utan recept är lagligt genom att man får ett nätbaserat recept utställt.

Två onlineapotek:

Hur fungerar Emla krämen?

Emla kräm fungerar genom att bedöma ytan som den appliceras på, och tar bort all känsla (inklusive smärta) från området. Mer specifikt fungerar Emla kräm genom att blockera smärtsignaler från applikationsområdet till hjärnan, vilket gör att smärtsamma procedurer såsom anskärningar och smärre kirurgiska ingrepp kan utföras med ett minimum av obehag och smärta. Då Emla är en lokalbedövning har Emla också använts för den icke avsedda användningen att behandla för tidig utlösning och vi är beredda att skriva ut recept för denna anledning.

Hur används Emla kräm för att bota för tidig utlösning?

För att få bästa resultat när man använder Emla krämen för för tidig utlösning behöver man applicera det på ollonet och lämna det applicerat under 15-20 minuter innan man har för avsikt att ha penetrerande sex. Krämen kommer att bedöva penis och därför minska känslan, vilket leder till en ökning av tiden man kan spendera för penetrerande sex innan utlösning. Det är mycket viktigt att man följer våra EMLA-applikationsinstruktioner om vi ger ut ett recept.

Efter applicering ska man tvätta av Emla krämen från penis och händer ordentligt innan man har sex, då allt extra kan överföras till sexpartnern och minska deras känslighet och nöje. Utöver detta, eftersom Emla kräm är en olja i vatten-emulsion, finns det en hypotetisk risk att den kan försvaga och förstöra kondomer, så att se till att man tar bort allt innan man har sex är ett gott råd.Emla AstraZeneca

Emla kräm bipacksedel

Relaterade produkter tidig utlösning (prematur ejakulation)

  • Priligy
Apotek på nätet