Elidel kräm (pimekrolimus)

Elidel kräm innehåller den aktiva ingrediensen pimekrolimus, vilket är en typ av medicin som kallas hud-selektiv inflammatorisk cytokin-inhibitor. Den används för att minska hudinflammation vid eksem.

Köpa Elidel kräm receptfritt ↓

Beställa Elidel Säkert på Nätet

Pris Elidel kräm 1.675,85 Kr

  • Dosering: kräm 1% 60 g. – 100 g. pimecrolimus
  • Pris Elidel kräm (inkl. läkarkonsult): 1.675,85 Kr

Att beställa Elidel gel utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Vad används Elidel för?

  • Mild till medelsvårt eksem (atopisk dermatit) hos vuxna och barn över två år.

Elidel kräm kan användas när topikala kortikosteroider inte varit effektiva, eller när de inte bör användas, till exempel hos personer som har fått oacceptabla biverkningar relaterat till steroider, eller när eksemet är i ansikte eller nacke och längre tids användande av steroider kan vara olämpligt.

Hur fungerar Elidel?

Elidel kräm innehåller den aktiva ingrediensen pimekrolimus, vilket är en typ av medicin som kallas hud-selektiv inflammatorisk cytokin-inhibitor. Den används för att minska hudinflammation vid eksem.

Pimekrolimus absorberas i huden, där det fungerar genom att blockera produktionen av inflammatoriska kemikalier kallade cytokiner. Dessa produceras av vita blodceller i huden som en dela av kroppens immunförsvar mot allergi eller irritation, och är en del av en kaskad av händelser i huden som resulterar i att det irriterade området blir inflammerat – rött, svullet och kliande.

Då pimekrolimus hindrar de vita blodcellerna i huden från att producera cytokiner minskar det hudens inflammation.

Pimekrolimus-kräm används för att minska den hudinflammation dom syns vid eksem (atopisk dermatit). Detta lindrar symptomen från denna åkomma, såsom rodnad och klåda.

Pimekrolimus används för kortsiktig lindring av eksemsymptom, och som intermittent behandling i långsiktig behandling av eksem. Krämen bör appliceras vid första tecken på ett utbrott av eksem (hudrodnad och klåda), då detta kan hjälpa till att motverka vidareutveckling till ett mer allvarligt utbrott. Fortsatt långsiktigt bruk av krämen bör undvikas.

Viktig information avseende Elidel

  • Medicinen är enbart för externt bruk.
  • Krämen bör appliceras i ett tunt lager, enligt anvisning, enbart på utsatta hudareor, till symptomen lättar. Om ingen förbättring av huden skett efter sex veckors behandling, eller om huden blir sämre, bör du konsultera din läkare.
  • Undvik kontakt av denna medicin mot ögon, och hudområden i kroppskaviteter (slemhinnor), dvs insidan av munnen och näsan. Om denna medicin av misstag kommer i kontakt med dessa områden ska det torkas av omsorgsfullt och/eller sköljas av med vatten.Elidel kräm Valeant

Elidel bipacksedel

Apotek på nätet