Dovonex salva är en medicin som används vid behandling av plaque-psoriasis (psoriasis vulgaris).

Köpa Dovonex receptfritt ↓

Beställa Dovonex Säkert på Nätet

Pris Dovonex 699,48 Kr

  • Dosering: salva 30 g. Daivonex
  • Pris Dovonex (inkl. läkarkonsult): 699,48 Kr

Här kan man beställa Dovonex salva på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Köpa Dovonex på nätet

Nätdoktorn kan skriva ut Dovonex på nätet efter en snabb nätbaserad konsultation med en av våra läkare. Fyll bara i ett gratis konsultationsformulär och det kommer att bli bedömt och (om lämpligt) kommer du att få lov att köpa ett recept på nätet för leverans nästa dag.

Vad är Dovonex?

Dovonex innehåller en aktiv förening kallad kalcipotriol. Kalcipotriol kommer från D-vitamin och är i en typ av medicin som är kända som antipsoriasis.

Hudåkomman psoriasis kännetecknas av upphöjda, torra, röda hudområden kallade plack som ofta ät täckta med silverfärgade fjäll (döda hudceller). Huden kan vara öm och kliande, med sprickor som kan blöda. Plack orsakas av produktion av hudceller som är snabbare än normalt. Då avstötning av äldre hudceller inte heller ökar ansamlas de ovanpå huden. Hur Dovonex fungerar är genom att minska hastigheten på produktionen av hudceller.

Hur man använder Dovonex

Dovonex är en topikal salva för användning på huden, men ej i ansiktet. Det levereras i tuber som innehåller 15, 30, 60, 100 eller 120 gram. Din läkare kommer att instruera dig om när och hur ofta du använder det eftersom detta beror på hur allvarlig din psoriasis är. Dovenox används normalt en eller två gånger dagligen hos vuxna. Maximum är 100 gram per vecka. Barn använder normalt den här medicine två gånger om dagen. Maximum är 75 gram per vecka hos barn äldre än 12 år och 50 gram per vecka hos barn 6-12 år.

När du ska använda Dovonex ska du tvätta dina händer. Tuben med salva är förseglad vilket, beroende på tubstorlek antingen tas bort eller trycks hål på med hjälp av den spetsiga delen av locket. Tryck tillräckligt med medicin antingen direkt på den påverkade huden eller ditt finger för att lägga på ett tjockt lager, och gnugga sedan in försiktigt i påverkad hudarea. Tvätta dina händer igen, om det inte är här du har behandlat din psoriasis. Försök att inte sprida Dovonex-salvan till andra delar av kroppen, och tvätta av det från normal hud. Var försiktig när du använder det i hudveck (t.ex. under brösten och i armhålan). Använd en hudfuktare för att hindra att huden blir torr, men vänta till den har helt absorberats innan Dovonex appliceras.

Dovonex biverkningar

En allergisk reaktion till Dovonex kräver omedelbar behandling. Symptom inkluderar svårighet att andas, svullet ansikte eller allvarliga hudutslag med blåsor eller blödning. Du måste även söka medicinsk hjälp om du tror att du har för mycket kalcium i blodet eller urinen (normalt orsakat av användande av för mycket medicin). Symptom inkluderar mer frekvent urinering, törst, muntorrhet, metallsmak, aptitlöshet, magproblem (värk, illamående, kräkningar, förstoppning), känsla av svaghet eller trötthet, muskel eller benvärk och huvudvärk.Dovonex LEO

Dovonex bipacksedel

Apotek på nätet