Dovobet är en topikal (hud) behandling för hårbottenspsoriasis och mild till medelsvår (inte hårbotten) plaque-psoriasis (psoriasis vulgaris).

Köpa Dovobet receptfritt ↓

Beställa Dovobet salva / gel Säkert på Nätet

Pris Dovobet 478,49 Kr

  • Dosering: salva 30/60/120 g. – gel Daivobet – betametason
  • Pris Dovobet (inkl. läkarkonsult): 478,49 Kr

Här kan man beställa Dovobet på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Kan jag då Dovobet på nätet?

Nätdoktorn kan skriva ut Dovobet till patienter med psoriasis om de har blivit korrekt diagnostiserade. Vänligen fyll i ett gratis konsultationsformulär för att börja.

Vad är Dovobet?

Dovobet innehåller två aktiva mediciner – kalcipotriol (50 mikrogram/g) och betametason (0.5 mg/g), Kalcipotriol är en typ av D-vitamin och betametason är en stark kortikosteroid för topikal användning.

Psoriasis är en hudåkomma i vilken hudceller produceras snabbare än normalt, och snabbare än gamla celler kan avstöts, Hudceller ansamlas därför på hudens yta, och resulterar i det karakteristiska röda och fjälliga hudfläckarna som syns vid psoriasis. Kalcipotriol fungerar genom att undertrycka hastigheten på hudcellsproduktionen, medan betametason minskar inflammationen och irritationen på den påverkade huden.

Hur man använder Dovobet

Det finns gel och salvepreparat av Dovobet. Gel används specifikt för hårbottenspsoriasis, medan både gel och salva används för att behandla plaque-psoriasis. Dovobet bör bara användas på psoriasisfläckar – inte på hälsosam hud, skadad hud, slemhinnor, i hudveck (såsom armhålor och under bröst och i skrevet) eller på ansikte eller genitalier.

Dovobet appliceras en gång om dagen. Kvällsapplikationer kan vara det smidigaste för dig, och resultat syns normalt efter två veckor. Det är normalt använt under fyra veckor, men du kan komma att behöva en utökad behandlingsperiod. Du bör inte solbada eller använda ultraviolett ljusbehandling på behandlade hudområden, Du ska heller inte täcka behandlat område med bandage, inbindningar, förband eller badhattar, då detta kan komma att förorsaka att mer medicin absorberas genom huden och leda till biverkningar.

Dovobet biverkningar

Din psoriasis kan försämras med behandlingen; rapportera till din läkare om detta händer. Båda aktiva ingredienserna hos Dovobet kan ha biverkningar. Att använda för mycket betametason kan minska nivåerna på hormoner som produceras av binjurarna, och du kan komma att känna dig trött, deprimerad eller orolig; eller din syn kan bli dimmig eller röd och smärtsam orsakad av kataraktbildning eller ökat tryck i ögat. Du kan få infektioner eller utveckla pustulös psoriasis eller om du har diabetes få fluktuationer av din blodglukosnivå, Dessa biverkningar är mycket sällsynta men om du noterar någon av dem ska du sluta använda Dovobet och omedelbart tala med din läkare.Dovobet LEO

Dovobet bipacksedel

Apotek på nätet