Vad används Dixarit för?

  • Motverka migrän och återkommande vaskulär huvudvärk.
  • Motverka värmevallningar hos kvinnor som genomgår klimakteriet.

Köpa Dixarit receptfritt ↓

Beställa Dixarit Säkert på Nätet

Pris Dixarit 757,17 Kr

  • Dosering: 25 mcg 112 tabl.
  • Pris Dixarit (inkl. läkarkonsult): 112 tabletter – 757,17 Kr

Att beställa Dixarit utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur fungerar den?

Dixarit-tabletter innehåller den aktiva ingrediensen klonidin, vilket är en medicin som används för att motverka migränhuvudvärk. Klonidin är också tillgängligt utan varumärkesnamn, dvs som en generisk medicin.
Trots att orsaken till migränattacker inte är helt förstådd tros det att vidgningen av blodkärlen i hjärnan orsakar smärtan som är kopplad till migränattackerna.

Dixarit-tabletter används för att motverka migrän och för att behandla klimakterievallningar, även om det inte är helt klarlagt hur det fungerar i dessa fall.

Klonidin tros minska reaktiviteten av små blodkärl mot stimuli som normalt får dem att dra ihop sig (förträngning) eller expandera (utvidgning). Detta motverkar förändringar i hjärnans blodkärl kopplade till migrän, och därför motverkas attacken. Det motverkar också utvidgning av blodkärl och påföljande ökade blodflöde till huden, vilket orsakar värmevallningar hos kvinnor i klimakteriet.

Dixarit-tabletter behöver användas under minst två till fyra veckor innan full effekt av behandlingen mot migrän eller värmevallningar kan ses.

Ska inte användas hos

Personer med mycket låg puls, som ett resultat av problem med elektriska signaler i hjärtat beroende på sjuk sinusknuta eller 2:a eller 3:e gradens hjärtblock.

Sällsynta ärftliga problem med fruktosintolerans, galaktosintolerans, total laktasbrist, glukos-galaktos eller sukras-isomaltas-brist (Dixarit-tabletter innehåller laktos och sackaros).
Denna medicin är inte rekommenderad för barn och ungdom under 18 år.

Dixarit bipacksedel

Apotek på nätet