Diprosalic

Diprosalic är en hud och hårbottensbehandling för inflammatoriska hudåkommor.

Kan jag köpa Diprosalic på nätet?

Diprosalic kan skrivas ut på nätet efter en kort konsultation. Bara svara på några frågor och ditt fall kommer att gratis bedömas av en läkare. Nätdoktorn levererar din medicin dagen efter.

Köpa Diprosalic receptfritt ↓

Beställa Diprosalic Säkert på Nätet

Pris Diprosalic 738,74 Kr

  • Dosering: salva 30 g. – salva 100 g. Betametason
  • Pris Diprosalic (inkl. läkarkonsult): 738,74 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Diprosalic salva på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Dokteronline.

Vad är Diprosalic salva?

Diprosalic salva är en kombinationsmaskin med två aktiva ingredienser, betametasondipropionat och salicylsyra. Betametasondipropionat är den kraftigaste gruppen av kortikosteroidmediciner. Den har anti-inflammatoriska och anti-klåda-egenskaper, och minskar svullnad genom att dra samman hudens blodkärl. Den används för att behandla inflammatoriska hudåkommor. Salicylsyra fär huden att stöta av det yttersta cellagret, vilket gör huden mjukare och tunnare. Den används för behandling av åkommor i vilka huden blir tjock och fjällig. Tillsammans minskar dessa mediciner svullnad, rodnad och klåda orsakad av ett antal olika hudproblem. Mjukgörandet från salicylsyran hjälper betemetasondipropionatet att tränga genom huden och nå det underliggande hudproblemet.

Hur man använder Diprosalic

Diprosalic är en topikal behandling. Den är formulerad som en salva (0.05% w/w / 3% w/w) och hårbottensapplicering (0.05% w/w / 2% w/w), vilka appliceras på hudens yta. Normalt är ett tunt lager av salva eller några få droppas av hårbottensapplicering noggrant gnuggat in i den påverkad hudarean två gånger per dag. Hårbottensappliceringen är bara till för användning på hårbotten. Salvan bör inte användas under förband såsom bandage eller på hud täckt av babyblöja. Undvik att få Diprosalic i ögonen, och kom ihåg att tvätta dina händer efter bruk (om inte det är behandlingsarean).

Om problemarean är på ditt ansikte bör salvan inte användas längre än 5 dagar. Barn bör också inte behandlas längre än 5 dagar. Om problemet är över en större hudarea ska salvan inte användas dagligen under en längre tid såsom många veckor. Om du har använt Diprosalic under en längre tid och hudproblemet har löst sig ska du tala med din läkare innan du slutar använda den; du kan komma att behöva gradvis minska användingsfrekvensen. Genom att abrupt sluta använda Diprosalic kan du komma att få röd, svidande hud på behandlingsytan.

Vem kan använda Diprosalic?

Både vuxna och barn kan använda Diprosalic. Kvinnor bör söka råd innan de använder Diprosalic om de är gravida eller ammar eller har planer på att bli gravida.

Undvik att använda Diprosalic om du är överkänslig / allergisk mot antingen betametasondipropionat eller salicylsyra, eller mot någon av de andra beståndsdelarna i denna behandling. Du bör också inte använda ditt specifika preparat (eller salva eller hårbottensapplikation) på andra hudåkommor, eftersom du kan förvärra denna åkomma. Sådana andra åkommor inkluderar akne, rosacea (rodnad och svullnad i ansiktet), hudinflammation (dermatit) runt mun, munsår, vattkoppor, blöjeksem och genital klåda.

Diprosalic bipacksedel

Apotek på nätet