Vad är Dermovate?

Vissa hudåkommor såsom psoriasis, eksem och dermatit får huden att klia och bli inflammerad; det betyder att området blir rött, svullet och kliande. Att klia minskar inte klådan utan kan göra den värre. Dermovate innehåller en medicin som är känd som klobetasolpropionat, vilket är en topikal kortikosteroid. Denna kortikosteroid är en mycket aktiv anti-inflammatorisk agent som reducerar rodnaden, svullnaden, värken och klådan. Den används för behandling av svåra hudåkommor som inte svarar på behandling av mindre aktiva kortikosteroider.

Köpa Dermovate receptfritt ↓

Beställa Dermovate Säkert på Nätet

Pris Dermovate 766,63 Kr

  • Dosering: salva 100 g.- 30 g. – kutan lösning -kräm
  • Pris Dermovate (inkl. läkarkonsult): tub – 766,63 Kr

Här kan man beställa Dermovate på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Hur man använder Dermovate

Dermovate kommer som en kräm, salva och applikation för hårbotten. Medicinen appliceras normalt som ett tunt lager på det drabbade hudområdet en eller två gånger om dagen. Tvätta händerna innan användning och, om det inte är de som ska behandlas, tvätta händerna igen.

Krämen och salvan gnuggas in i huden. För att applicera rätt mängd av kräm eller salva ska du trycka ut en “fingerspetsenhet” på pekfingret (dvs från spetsen av ditt finger till första leden på detta finger). För en vuxen är två fingerspetsenheter lagom för två händer eller en fot; tre fingerspetsenheter är lagom för en arm; sex fingerspetsenheter är lagom för ett ben; och sju fingerspetsenheter är lagom för baksidan och framsidan av kroppen.

Dermovates biverkningar

Det är möjligt att Dermovate kan få din hudåkomma att bli värre eller svullna upp, du bör då avsluta behandlingen och kontakta din läkare så snart som möjligt. På applikationsplatsen kan Dermovate orsaka klåda eller brännande känsla. Medicinen kan också orsaka små knölar fyllda med var under huden (pustulös psoriasis) hos personer med psoriasis.

Hos personer som använder Dermovate under en längre tid eller för mycket varje gång de använder det eller med ett lufttätt förband kan det behandlade området utveckla bristningar, hudförtunning, ändringar av hudfärg, mer hårväxt och synliga blodkärl under huden. De kan också öka i vikt och deras ansikte kan bli rundare, även om detta normalt ses mer hos barn och spädbarn.

Dermovate bipacksedel

Apotek på nätet