Dermatix Gel

Dermatix används för att motverka ärrbildning på nyligen läkta skador och för att minska synligheten hos ärr som är lätta att se.

Köpa Dermatix receptfritt ↓

Beställa Dermatix Säkert på Nätet

Pris Dermatix 478,49 Kr

  • Dosering: silikongel
  • Pris Dermatix (inkl. läkarkonsult): 478,49 Kr

Att beställa Dermatix utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Vad är Dermatix gel?

Dermatix gel innehåller silikon (även känd som polysiloxane) och är tillverkad av en lång polymerkedja. Den är tillgänglig i en tub.

När huden skadas blir den inflammerad och olika celler rör sig in i såret för att bidra till läkningsprocessen. Bland dessa bildar celler, som kallas fibroblaster, ny vävnad inklusive kollagen och annan bindväv för att fylla igen och stänga såret. Därefter återställer vävnaden ytan och ärrvävnad bildas. Kollagen är ett viktigt strukturprotein och ärrvävnaden består mestadels av detta.

Silikon hjälper till att läka ärr genom att öka hydreringen av de yttre hudlagren. Det hjälper till med att reglera fibroblastproduktionen, varvid kollagenproduktionen minskar, vilket resulterar i ett mjukare, plattare ärr.

Dermatix gel används för att behandla och motverka keloider (ärr som är klumpformad och som sticker ut från hudytan) och hypertrofiska ärr (ärr som är upphöjda men inte lika mycket som keloider), vilka båda kan vara ett resultat av kirurgiskt ingrepp, traumasår, brännskador och finnar. Dermatix gel kan även användas på ärr som ser fula ut, röda eller missfärgade, och ännu inte läkta, vilka kan vara upp till två år efter såret har läkts. Dermatix gel plattar ut och mjukar upp ärr, lindrar obehag och smärta, klåda och rodnad eller missfärgning från dem, medan hudens vätskebalans bibehålls.

Hur man använder Dermatix gel

Dermatix gel är en klar och snabbtorkande gel som skapar ett osynligt täcke över ärrytan. Det kan användas på alla hudområden, inklusive ansiktet, rörliga områden och leder och efter generell kirurgi, tumörkirurgi, hudbiopsi och under make-up.

Innan Dermatix gel används ska påverkad hudarea rengöras ordentligt och torkas. Sprid lite gel till ett mycket tunt lager över skadeområdet omedelbart efter det läkts och gnugga in det. Låt det torka under 4 till 5 minuter innan det täcks av kläder eller make-up (obs att gelen kan missfärga kläderna om den inte är torr). Om Dermatix gel inte har torkat har för tjockt lager av gel lagts på; ta försiktigt bort överblivet gel för att få gelet att torka. En rekommendation är att Dermatix gel används minst två gånger per dag under minst 2 månader och tills ytterligare förbättringar inte syns. Undvik lotioner, krämer eller salvor med Dermatix gel då de kan minska effektiviteten från gelet eller orsaka hudirritation.

Vem kan använda Dermatix gel?

Dermatix gel är lämplig för alla personer med ärrbildning eller som löper hög risk för ärrbildning. Den bör inte användas på oläkta öppna sår, slemhinnor, nära ögonen eller ovanpå annan hudbehandling om detta inte ordinerats av läkaren.

Apotek på nätet