Angående Dalacin T

Dalacin T är en topikal preparation som innehåller antibiotikan klindamycin. Den används för att behandla akne, och kommer som en lösning och som en lotion. Lösningen är klar och lotionen krämig. Den appliceras normalt på aknepåverkade ytor två gånger per dag. Klindamycin är en makrolid. Erytromycin är den mest kända av den makrolida gruppen antibiotika.

Köpa Dalacin T receptfritt ↓

Beställa Dalacin T Säkert på Nätet

Pris Dalacin T 610,94 Kr

  • Dosering: lotion 10 mg/ml 30 ml. / 50 ml. – clindamycin tillhör gruppen lincomycin-antibiotika
  • Pris Dalacin T (inkl. läkarkonsult): 610,94 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Dalacin T på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Dokteronline.

Hur fungerar Dalacin T?

Akne är kopplat till uppbyggnad av potentiellt skadliga bakterier på hudens yta, inklusive bakterier kallade propionibacterium. Dalacin T, och andra antibiotiska behandlingar, såsom Lymecyklin-tabletter och Zineryt (erytromycinlösning), minskar mängden av dessa bakterier och minskar mängden av infektion. Förutom att minska infektionen så har vissa antibiotika en anti-inflammatorisk effekt.

Andra aknebehandlingar

Antibiotiska behandlingar är normalt inte används ensamma, eller nödvändigtvis som den första behandlingen. Aknebehandlingar vilka öppnar porerna (exfolianter) används normalt först, eller är använda i kombination med antibiotika. Ett sortiment av aknebehandlingar finns att tillgå från Dr Fox.

Hur länge man ska använda behandlingen

Dalacin T-lösning eller lotion, precis som andra antibiotika och andra aknebehandlingar, används bäst regelbundet på lång sikt. Bästa resultat kan normalt ses efter cirka 8 till 12 veckor, även om förbättringar kan synas tidigare.

Behandling bör inte anses ha misslyckats om den inte har testats under minst 8 veckor. Om efter 8 veckor ingen förbättring har skett bör en annan behandling testas. Om Dalacin T i sig inte fungerar bör en kombinationsbehandling testas, såsom Duac gel (klindamycin och bensoylperoxid), eller en annan typ av topikal behandling bör adderas, såsom Isotrex gel (isotretinoin), eller en annan antibiotika kan testas, såsom Lymecyklin-tabletter eller erythromycin-lotion (Zineryt).

I de flesta fall rekommenderar läkare att man inte använder mer än en antibiotisk behandling samtidigt. En antibiotika bör testas under minst 8 veckor, och därefter om den inte fungerar, bör den avslutas och en annan testas.

Om aknen har upphört efter 6 månader eller så kan behandlingen minskas eller avslutas, för att se om behandling fortfarande behövs. I många fall kommer aknen inte att komma tillbaka, eller bara komma tillbaka långsamt. Behandling kan alltid återupptas om det skulle behövas.Dalacin T Pfizer

Dalacin T bipacksedel

Apotek på nätet