Vad är Dalacin 2%?

Dalacin innehåller den aktiva ingrediensen klindamycin, vilken hindrar bakterier från att skapa de proteiner som gör det möjligt för dem att växa i storlek och öka i antal. Bakterierna dör eller attackeras och forslas bort av din kropps immun(försvars)system. Infektionen går därefter över. Det finns olika preparat av Dalacin: kapslar, lösning eller lotion och kräm. Varje preparation används för att behandla bakterieinfektioner på olika delar av din kropp.

Köpa Dalacin 2% receptfritt ↓

Beställa Dalacin 2% Säkert på Nätet

Pris Dalacin 2% 583,90 Kr

  • Dosering:  2% kräm är en vaginalkräm med antibiotika
  • Pris Dalacin 2% kräm (inkl. läkarkonsult): 583,90 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Dalacin 2% kräm på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Bakteriell vaginos och Dalacin 2%

Dalacin-kräm används för att behandla bakteriell vaginos, vilket är en bakterieinfektion av vaginan. Krämen appliceras med användning av en engångsapplikator som skruvas på tuben och stoppas in i vaginan. En applikator full av kräm appliceras normalt varje kväll under antingen tre eller sju dagar. Tvätta händerna före och efter användning.

Krämen trycks ut i applikatorn (den är full när kolven stannar). Liggande på rygg ska man stoppa in applikatorn i vaginan så långt som är komfortabelt möjligt. Tryck långsamt ner kolven (den kommer att stanna när all kräm tryckts ut) och ta sedan försiktigt ut enheten. Släng den använda applikatorn. Medan man använder Dalacin-kräm är det rekommenderat att undvika sexuellt samlag och vaginala produkter, och att inte lita på barriärmetoder som preventivmedel under behandlingen och några dagar efteråt.

Biverkningar med Dalacin

Som med andra antibiotika kan Dalacin orsaka diarré som stannar kvar, är allvarlig eller innehåller blod. Detta är dock ovanligt. Magvärk och feber kan kopplas till diarré. Generellt kan alla preparat orsaka en orolig mage, inklusive illamående, kräkningar, magvärk och diarré. I sällsynta fall finns det en allergisk reaktion med tecken som inkluderar utslag, andningssvårigheter och svullnad av ansikte och läppar. Huden och ögonvitorna kan bli gul, vilket indikerar gulsot.Dalacin 2% kräm Pfizer

Dalacin 2% bipacksedel

Apotek på nätet