Användningar för Daktacort

Daktacort är en topisk behandling som kan användas för att behandla hudåkommor, inklusive dermatit, eksem och intertrigo (utslag som dyker upp mellan två hudflikar).

Köpa Daktacort receptfritt ↓

Beställa Daktacort Säkert på Nätet

Pris Daktacort 740,38 Kr

  • Dosering: salva – kräm 30 g. – Miconazolnitrat – Hydrokortison
  • Pris Daktacort (inkl. läkarkonsult): 740,38 Kr

Att beställa Daktacort utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Kan jag köpa Daktacort på nätet?

Nätdoktorn skriver ut Daktacort på nätet för leverans nästa dag. Fyll bara i ett snabbt nätbaserat konsultationsformulär och medicinen kommer att sändas ut och nå dig nästa morgon.

Vad är Daktacort?

Daktacort-preparat innehåller två aktiva komponenter, mikonazolnitrat (2% w/w) och hydrokortison (1% w/w). Mikonazolnitrat är ett imidazol- och triazol-derivat som har både antimykotiska och antibiotiska egenskaper, vilket dödar svamp och bakterier som orsakar infektionen. Hydrokortison är en mild anti-inflammatorisk topikal steroid som minskar inflammationen, rodnaden, svullnaden och hudklådan som dyker upp vid inflammerade hudåkommor.

Hur man använder Daktacort

Mediciner bör användas som din läkare instruerar dig. Daktacort levereras som en kräm eller en salva som appliceras på din hud. Normalt appliceras en liten mängd kräm eller salva på påverkad hudarea 2-3 gånger per dag. Om det inte syns någon förbättring efter 7 dagars behandling ska du tala med din läkare. Barn och äldre bör inte använda denna medicin dagligen längre än några få veckor. Daktacort bör inte appliceras på stora hudytor eller under blöjorna hos barn, och det kan förvärra den naturliga hudförtunningen som dyker upp hos äldre personer.

Biverkningar med Daktacort

Om du råkar ut för tecken på allergi ska du sluta att använda Daktacort och omedelbart kontakta din läkare. Sådana tecken innefattar svullnad av ansikte och hals, problem att svälja och att andas och ett upphöjt kliande rött utslag på appliceringsytan. Några få personer har rapporterat hudklåda och en brännande känsla och generell irritation. Andra effekter som noterats har varit hudkänslighet vid det påverkade området, ljusa hudfläckar och kontaktdermatit.Daktacort Johnson Johnson

Daktacort bipacksedel

Apotek på nätet