Vad används Colofac för?

  • Colofac används för att lindra symtomen av colon irritabile och relaterade tarmbesvär orsakade av spasmer i tarmmuskulaturen. Dessa inkluderar kronisk irriterad tjocktarm, spastisk förstoppning, mukös kolit och spastisk kolit.

Colofacis är licensierad för användning hos vuxna och barn över 10 år. (Tabletterna och vätskan är inte licensierade för användning hos barn under 10, och kapslarna med modifierad frisättning är inte licensierade för användning hos barn under 18 år). Emellertid ordinerar ibland specialister Colofac för intestinala spasmer hos yngre barn. Din läkare eller apotekare kan ge dig mer information om detta.

Du kan köpa Colofac utan recept från apotek till att lindra IBS symtom hos vuxna, om IBS har tidigare diagnostiserats av en läkare.

Köpa Colofac receptfritt ↓

Beställa Colofac Säkert på Nätet

Pris Colofac 699,48 Kr

  • Dosering: 135mg 100 tabl. – 200mg 60 caps.
  • Pris Colofac (inkl. läkarkonsult): 699,48 Kr

Här kan man beställa Colofac på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Hur fungerar Colofac?

Colofachydroklorid är en typ av läkemedel som kallas för kramplösande. Det fungerar genom att slappna av muskeln i väggarna i tarmarna. Detta lindrar smärtsamma muskelspasmer i tarmen och minskar därmed symtom som kolik-buksmärtor och kramper, uppblåsthet, vind (flatulens) och diarré omväxlande med förstoppning.

Vilka är de eventuella biverkningarna hos Mebeverin?

Colofac har mycket få rapporterade biverkningar. Några personer har rapporterat allergiska reaktioner, såsom svullnad i ansikte, hals eller tunga, andningssvårigheter eller hudutslag som ett kliande nässelliknande utslag. Sluta ta Colofac och besök en läkare omedelbart om du tror att du har fått en allergisk reaktion mot det.

Om du får någon annan effekt som du tror kan vara relaterat till mebeverin, ska du tala med din läkare eller apotekare.

Kan jag köra samtidigt som Mebeverin?

  • Ja – Colofac bör inte påverka din förmåga att köra.

Kan jag dricka alkohol när jag tar Mebeverin?

  • Ja, inom rekommenderade mängder – alkohol påverkar inte Mebeverin.
Apotek på nätet