Vad används Clindamycin för?

Clindamycin är en antibiotika som tas via munnen eller ges via injektion för att behandla allvarliga bakterieinfektioner. Dessa inkluderar ben och ledinfektioner såsom osteomyelit, hud och mjukdelsinfektioner (inklusive de som orsakas av MRSA), peritonit och tandsbscesser. Klindamycin är normalt reserverat för när andra typer av antibiotika inte har varit effektiva, och för personer som är allergiska mot penicilliner.

Clindamycin-kräm används för att behandla en vaginal infektion kallad bakteriell vaginosis (se vår sida för Dalacin-kräm) och klindamycin-vätska eller gel används för att behandla akne (se våra sidor för Dalacin T och Zindaclin).

Köpa Clindamycin receptfritt ↓

Beställa Clindamycin Säkert på Nätet

Pris Clindamycin 622,69 Kr

  • Dosering: 150 mg. 24 kaps. antibiotika
  • Pris Clindamycin (inkl. läkarkonsult): 622,69 Kr

Här kan man beställa Clindamycin på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Hur fungerar Clindamycin?

Clindamycin funderar genom att hindra bakterier från att producera protein som är viktiga för dem. Utan dessa protein kan batterierna inte växa, föröka sig och öka i antal. Kvarvarande bakterier dör eller är förstörda av immunsystemet. Detta tar bort bort infektionen.

Clindamycin är aktivt mot ett stort antal Gram-positiva bakterier, inklusive streptokocker, pneumokocker och stafylokocker (inklusive MRSA). Det är även effektivt mot en grupp av bakterier som är kända som anaeroba bakterier. Denna typ av bakterier behöver inte syre för att väx och föröka sig. Anaeroba bakterier kan orsaka infektioner i kroppen såsom ben, buk, bäckenhåla och tandkött.

För att säkerställa att bakterien som orsakar din infektion reagerar på Clindamycin kan din läkare komma att ta ett hudprov, till exempel ett blodprov eller svabbprov från huden.

Vem bör inte ta Clindamycin?

Klindamycin är inte lämpligt för personer som är allergiska mot klindamycin eller den relaterade antibiotikan linkomycin.
Vissa personer kan behöva extra övervakning medan de tar klindamycin. Se till att din läkare känner till om du har:

  • En bakgrund med inflammatoriska tarmsjukdomar såsom Crohns sjukdom eller ulcerös kolit.
  • En bakgrund med tjocktarmsinflammation eller diarré på grund av antibiotikabehandling (antibiotika-associerad kolit).
  • En sällsynt metabolisk störning kallad porfyri.Clindamycin Sandoz

Clindamycin bipacksedel

Apotek på nätet