Vad är Circadin?

Circadin tabletter innehåller den aktiva ingrediensen melatonin, vilket är en typ av hormon som produceras naturligt i kroppen.

Köpa Circadin receptfritt

Beställa Circadin Säkert på Nätet

Pris Circadin innehåller 588 Kr

  • Dosering: Circadin tabletter 2 mg
  • Pris Circadin tabletter (inkl. läkarkonsult): 30 tabletter – 588 Kr

Att beställa Circadin utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur fungerar det?

Circadin tabletter innehåller den aktiva ingrediensen melatonin, vilket är en typ av hormon som produceras naturligt i kroppen.

Melatonin är en hormon som produceras av tallkottkörteln, en struktur i hjärnan. Det utsöndras normalt strax efter det blir mörkt. Mängden som utsöndras ökar till runt klockan två till fyra på morgonen och sjunker sedan igen. Melatonin är kopplat till dygnsrytmen och underlättar sömn. Det fungerar genom att agera på melatoninreceptorer i hjärnan.

Utsöndringen av naturligt melatonin börjar minska när vi blir äldre och kan orsaka sömnbesvär. Att ta den här medicinen innan man går till sängs kan vara speciellt hjälpfullt för personer över 55 som lider av primär sömnlöshet. Primär sömnlöshet kännetecknas av svårigheter att somna eller att sova eller av dålig sömnkvalitet under minst en månad.

Biverkningar

Mediciner och deras möjliga biverkningar kan påverka personer på olika sätt. Det följande är några biverkningar som är kända att vara kopplade till denna medicinen. Bara för att en biverkning står listad här betyder det inte att alla personer råkar ut för den eller någon annan biverkning.

Vanliga (påverkar 1 av 10 och 1 av 100 personer)

  • Huvudvärk
  • Halsinflammation (faryngit)
  • Ryggvärk
  • Svaghet eller styrkeförlust (asteni)Circadin Flynn Pharma

Circadin bipacksedel

Apotek på nätet