Vad används Celebrex för?

Celebrex är använt för att minska inflammation och smärta vid följande artritiska åkommor:

  • Reumatoid artrit.
  • Osteoartrit.
  • En typ av artrit som påverkar ryggraden (ankyloserande spondylit).

Köpa Celebrex receptfritt ↓

Beställa Celebrex Säkert på Nätet

Pris Celebrex 1.065,54 Kr

  • Dosering: 100 mg. – 200 mg. – 60 kaps.
  • Pris Celebrex (Celebra) (inkl. läkarkonsult): 1.065,54 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Celebrex på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Hur fungerar Celebrex?

Celebrex är en typ av medicin som kallas icke-steroid antiinflammatoriskt läkemedel (NSAID). Den fungerar genom att blockera funktionen hos ett enzym i kroppen som kallas cyklo-oxygenas (COX).

COX är inblandat i att göra substanser i kroppen kallade prostaglandiner, som svar på skador och vid åkommor som artrit. Prostaglandinerna orsakar smärta, svullnad och inflammation. Celebrex minskar inflammationen och smärtan genom att minska produktionen av dessa prostaglandiner.

Celebrex kommer att börja minska smärtan efter en enskild dos, men dess anti-inflammatoriska effekt byggs upp under några veckor om man tar det regelbundet. Celebrex tillhör den nyare generationen NSAID kallade COX-2-hämmare. Det är mindre troligt att dessa oroar buken och orsakar biverkningar som magsår jämfört med äldre NSAID (t.ex. naproxen och diklofenak).

Saker som du bör veta om du tar Celebrex:

Kan jag köra medan jag tar Celebrex?

Celebrex kan orsaka yrsel, slöhet och synstörningar. Kör inte eller använd maskiner förrän du vet hur Celebrex påverkar dig och du är säker på att det inte kommer att påverka din prestanda.

Kan jag dricka alkohol med Celebrex?

Det går normalt bra att dricka alkohol med måtta om du tar Celebrex. Var bara medveten om att ta Celebrex i höga doser och under längre perioder kan fortfarande medföra en risk för att magslemhinnan irriteras (se nedan), och att dricka alkohol utöver den rekommenderade dagliga gränsen kan öka denna risk.

Vad ska jag se upp för?

Celebrex kan komma att maskera tecknen och symptomen på infektion, såsom feber och inflammation, så du kan komma att tro att en infektion blir bättre när den inte blir det, eller att en infektion är mindre allvarlig än vad den är. Tala om för din läkare om du får en infektion medan du tar Celebrex.

Celebrex bipacksedel

Apotek på nätet