Vad är Beconase nässpray för hösnuva använt för?

  • Beconase nässpray för hösnuva kan köpas receptfritt från apotek för att behandla symtom på nasala allergier såsom hösnuva, husdjursallergier eller dammkvalsterallergier för vuxna i åldern 18 år och äldre.
  • Beconase nässpray för lindring av hösnuva hos vuxna kan köpas från allmänna butiker som stormarknader. Denna mer allmänt tillgänglig produkt är endast licensierad specifikt för behandling av hösnuva (säsongsbunden allergisk rinit) hos vuxna i åldern 18 år och äldre.

Köpa Beconase nässpray receptfritt ↓

Beställa Beconase Säkert på Nätet

Pris Beconase nässpray 638,65 Kr

  • Dosering: nässpray 50 mkg/dos 180 doser
  • Pris Beconase (inkl. läkarkonsult): 638,65 Kr

Att beställa Beconase nässpray utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur fungerar Beconase nässpray för hösnuva?

Beconase nässpray för hösnuva innehåller den aktiva beståndsdelen beklometasondipropionat, 50 mikrogram per spray. Beklometason är en typ av läkemedel som kallas en kortikosteroid (eller steroid).

Kortikosteroider är hormoner som produceras naturligt av binjurarna och som har många viktiga funktioner, inklusive kontroll av inflammatoriska svar. Beklometason är en syntetisk kortikosteroid och används som en nässpray för att minska inflammation i näsgångarna (rinit).

När den administreras i näsan är beklometason absorberat in i cellerna i den nasala slemhinnan. Det fungerar genom att stoppa dessa celler från att släppa ut kemikalier som utlöser allergiska och inflammatoriska reaktioner. Det lindrar symtom som en blockerad eller rinnande näsa, nysningar och obehag I bihålorna. Det kan också hjälpa till att lindra tillhörande ögonsymptom som röda, kliande och rinnande ögon.

Nässprayen kommer inte att lindra symptomen av nasal inflammation direkt, och det kan ta några dagar att bygga upp dess effekt.

Hur använder jag Beconase nässpray för hösnuva?

  • För allergier som hösnuva är det bäst att börja använda Beconase hösnuva några dagar innan du förväntar dig att få symptom, till exempel innan pollensäsongens början, eller om du vet att du kommer att vara i kontakt med husdjur som ger dig allergi. Du bör därefter fortsätta använda den regelbundet hela tiden du fortfarande utsätts för allergenet, till exempel under hela pollensäsongen, för att hålla nasal inflammation under kontroll.
  • Dosen för vuxna i åldern 18 år och äldre är två sprayningar i varje näsborre två gånger dagligen (morgon och kväll). När symtomen är under kontroll bör du minska dosen till en spray i vardera näsborren två gånger om dagen. Du bör alltid använda den lägsta dosen som krävs för att lindra symtomen.
  • Om du har glömt att använda din nässpray ska du bara hoppa över den glömda dosen. Ta inte en dubbel dos för att kompensera för en missad dos.
  • Om dina symtom inte har förbättrades efter sju dagars användning av Beconase hösnuva ska du be din apotekare eller läkare om råd. Överskrid inte den rekommenderade dosen.
  • Om dina symtom förbättras med Beconase hösnuva kan du fortsätta att använda den så länge som du utsätts för allergen, men du bör inte använda det kontinuerligt under längre tid än tre månader utan att få medicinsk rådgivning från din läkare.
Apotek på nätet