Vad är Bactroban?

Bactroban är en antibiotika som kommer i tre former – en kräm, en salva och nässalva. Produkten är vit eller elfenbensfärgad och innehåller den aktiva ingrediensen mupirocin. Mupirocin fungerar genom att stoppa infektionsorsakande bakterier från att producera de protein de behöver för sin tillväxt och förökning; det dödar dem också.

Köpa Bactroban Nasal receptfritt

Beställa Bactroban Nasal Säkert på Nätet

Pris Bactroban tub 470 Kr

  • Dosering: Bactroban tub 20 mg
  • Pris Bactroban tub (inkl. läkarkonsult): 1 tub – 470 Kr

Att beställa Bactroban utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Två onlineapotek:

Hur man använder Bactroban

Före och efter användande av Bactroban ska man tvätta och torka händerna. Med kräm och salva lägger man på en liten mängd på en ren oanvänd bomullsdyna eller gassvabb och lägger det på ytan som är infekterad. Ett plåster eller annat skyddsförband kan användas för att täcka över den behandlade huden så länge som läkaren inte sagt något annat.

Med nässalvan lägger man en klick stor som ett knappnålshuvud på lillfingret (man kan använda en bomullstuss) och placerar det inuti en näsborre; därefter lägger man ytterligare en klick stor som ett knappnålshuvud i den andra närborren. För att garantera att medicinen täcker hela det infekterade området ska man trycka ihop sidorna på näsan. Sätt alltid tillbaka locket på tuben efter användande.

Bactrobans biverkningar

Man kan få hudutslag eller rodnad, kliande, svullnad, smärta, brännande, pirrande eller stickande i behandlad hud. Mer ovanligt är allergiska utslag eller röd, kliande, öm eller torr hud på andra delar av huden. Om man sväller upp i ansiktet, får andningssvårigheter eller allvarlig hudreaktion kan man vara allergisk mot Bactroban och bör söka medicinsk hjälp omedelbart.
Bactroban Nasal gsk

Bactroban Nasal bipacksedel

Apotek på nätet