Vad är Azalia?

Azalia är ett minipiller, eller ett hormonellt preventivmedel endast innehållande progesteron som distribueras av Marlborough Pharmacuticals i Storbritannien. Azalia innehåller inte östrogen, därför är risken mindre att få biverkningar som hormonet kan medföra.

Ägglossning är en process som kroppen går igenom varje månad för att göra sig redo för graviditet. Äggstockarna producerar ägg som frigör det i äggledaren. Där är den redo att befruktas av manlig sperma. Desogestrel som finns i Azalia är den konstgjorda versionen av progesteron och som förhindrar befruktningen av ägget.

Desogestrel gör att kroppen tror att ägglossning redan har skett och stoppar ägget från att mogna, eftersom det konstgjorda hormonet ersätter nivåerna av progesteron. En annan funktion som hormonet har är att det kan öka tätheten av vaginalt slem. Det gör det svårare för sperman att komma förbi och nå ett ägg. Det gör att pillret skyddar ytterligare. Azalia innehåller en nivå av hormonet som i de allra flesta fall stoppar ägget från att friges.

Köpa Azalia receptfritt

Beställa Azalia Säkert på Nätet

Pris Azalia tabletter 431 Kr

  • Dosering: Azalia tabletter 75 mcg
  • Pris Azalia tabletter (inkl. läkarkonsult): 3 månader – 431 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Azalia på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket.

När används Azalia?

Azalia används för att förhindra graviditet. Det innehåller endast hormonet progesteron och kan vara ett alternativ till andra preventivmedel då detta inte innehåller något östrogen alls. Minipiller passar särskilt de som ammar.

Aktiv substans

Den aktiva substansen i Azalia är Desogestrel som liknar progesteron. Det förhindrar befruktningen av ägget och därmed förhindras graviditet.
Azalia Cyndea

Azalia bipacksedel

Relaterade produkter Minipiller

  • Micronor (Mini-Pe)
  • Cerazette
  • Nacrez (Desogestrel)
  • Noriday
  • Cerelle
Apotek på nätet