Avomine (prometazin-teoklat)

Denna antihistamin kan köpas receptfritt för åksjuka – läs vidare för råd om dess användning, varningar och biverkningar

Köpa Avomine receptfritt ↓

Beställa Avomine Säkert på Nätet

Pris Avomine 478,49 Kr

  • Dosering: 25 mg 10 tabl.
  • Pris Avomine(inkl. läkarkonsult): 461,42 Kr

Här kan man beställa Avomine på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Vad används Avomine för?

  • Att förebygga och lindra rörelse eller åksjuka.
  • Att förebygga och lindra illamående och kräkningar som orsakas av annat, t ex efter operation.
  • Behandla vertigo (en snurrande känsla eller yrsel) som orsakas av Ménières sjukdom eller inflammation i mellanörat (labyrinthitis).

Hur fungerar Avomine?

Avomine-tabletter innehåller 25 mg prometazin-teoklat som den aktiva ingrediensen. Detta är en typ av läkemedel som kallas ett antihistamin.

Prometazin fungerar genom att stoppa histamin från att binda sig till dess receptorer i ett område i hjärnan som kallas för kräkningscentrum. Kräkningscentrum är ansvarig för att orsaka illamående och för kräkreflexen. Det aktiveras när det får nervmeddelanden från balansorganet i mellanörat.

Balansorganet ger kontinuerligt återkoppling till hjärnan om vår kropps läge. När något stör balansorganet, såsom rörelser av huvudet när du reser med båt eller bil, så skickas nervsignaler från balansorganet till kräkningscentrum. Detta kan orsaka symptom av åksjuka, såsom illamående, yrsel eller känsla av att allt snurrar (vertigo) och kräkningar.

Genom att blockera histaminreceptorerna i kräkningscentrum förhindrar prometazin störningar i mellanörat från att aktivera kräkningscentrum.

Hur tar jag Avomine?

  • Avomine-tabletter kan tas med eller utan mat.
  • För att förhindra åksjuka på korta resor: Avomine bör tas minst en eller två timmar innan du reser. Vuxna och barn över 10 år bör ta en tablett. Barn i åldern 5 till 10 år bör ges en halv tablett.
  • För att förhindra åksjuka på långa resor: Avomine ska tas vid sänggåendet varje natt under resan, med start kvällen innan du reser. Vuxna och barn över 10 år bör ta en tablett. Barn i åldern 5 till 10 år bör ges en halv tablett.
  • För att behandla åksjuka: Vuxna och barn över 10 år bör ta en tablett så snart du känner dig sjuk, följt av en andra tablett samma kväll. Ta tredjedel tablett följande kväll om det behövs. Barn i åldrarna 5 till 10 år bör behandlas på samma sätt, men med en halv tablett varje gång.
Apotek på nätet