Vad är Avodart?

Avodart kapslar innehåller den aktiva ingrediensen dutasterid, vilket är en typ av medicin som kallas för 5-alfareduktashämmare.

Vad används den för?

Förstorad prostatakörtel (benign prostatahyperplasi). Avodart används för att lindra måttliga till svåra symptom av BPH och för att minska risken av att utveckla fullständig oförmåga att urinera (akut urinretention) som kan komma att kräva ett kirurgiskt ingrepp.

Köpa Avodart receptfritt

Beställa Avodart Säkert på Nätet

Pris Avodart kapslar 686 Kr

  • Dosering: Avodart kapslar 500 mcg
  • Pris Avodart kapslar (inkl. läkarkonsult): 30 kapslar – 686 Kr

Att beställa Avodart utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Två onlineapotek:

Hur fungerar den?

Avodart-kapslar innehåller den aktiva ingrediensen dutasterid, vilket är en typ av medicin som kallas för 5-alfareduktashämmare. Dutasterid fungerar genom att hämma funktionen hos en substans i kroppen som kallas 5-alfareduktas. 5-alfareduktas är ett enzym som är ansvarigt för att omvandla det manliga hormonet testosteron till en mer aktiv form som kallas dihydrotestosteron (DHT).

Hur tar man den?

  • En Avodart-kapsel bör tas en gång om dagen, företrädesvis vid samma tidpunkt varje dag. Kapseln kan antingen tas med eller utan mat.
  • Kapslarna ska sväljas hela och inte tuggas eller öppnas, eftersom innehållet i kapseln kan komma att irritera mun och halsslemhinnan.
  • Om man glömmer att ta en dos behöver man inte vara orolig, bara hoppa över dosen och ta nästa dos som vanligt när det är dags. Ta inte dubbel dos för att kompensera för den missade dosen.
  • Man kan se en förbättring i symptomen ganska snart efter man börjat ta denna medicin, men de flesta män behöver hålla på och ta den under minst sex månader för att se om den hjälper. Fortsätt att ta den tills läkaren säger att man ska sluta.
    Avodart gsk

Avodart bipacksedel

Relaterade produkter godartad prostataförstoring (BPH)

  • Finasterid
  • Proscar
Apotek på nätet