Vad är Augmentin

Augmentin används för att behandla ett antal olika bakterieinfektioner, inklusive infektioner i mellanörat och bihålorna, hud och tandsjukdomar, cystit, bronkit och lunginflammation, och ben och ledinfektioner.

Augmentin innehåller en blandning av två aktiva komponenter. Den första beståndsdelen är amoxicillin. Detta är en medlem av penicillingruppen av antibiotika, vilket dödar bakterier ansvariga för infektioner genom att hindra dem från att bilda cellväggar. Problemet är att vissa bakterier kan utveckla försvarsmekanismer som inaktiverar amoxicilline. Klavulansyra, vilket är den andra beståndsdelen av co-amoxiclav, hindrar detta från att ske och ser till att amoxicillinkomponenten fortsätter att vara effektiv. De två ingredienserna arbetar därför i harmoni för att säkerställa att alla bakterier på injektionsstället dödas och därmed gör det möjligt för att låta symptomen försvinna.

Köpa Augmentin receptfritt ↓

Beställa Augmentin Säkert på Nätet

Pris Augmentin 663,13 Kr

  • Dosering:  Spektramox 625 mg.
  • Pris Augementin (inkl. läkarkonsult): 21 tabl. – 663,13 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Augementin på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Hur används Augmentin?

Augmentin skrivs ut som tabletter med olika styrkor beroende på infektionen som behandlas. Den är också tillgänglig i flytande form för barn (Nätkliniken skriver dock inte ut recept för barn). Dosen av co-amoxiclav och längden på behandling kommer att bero på typen av infektion du har. De flesta infektioner hos äldre barn och vuxna hanteras med en dos som tas tre gånger per dag under maximalt 2 veckor. Dosen behöver justeras noggrant om du har njur- eller leverproblem. Vi kommer att ge råd avseende detta efter det att vi fått se ditt fullständiga konsultationsformulär.

Vem kan använda Co-amoxiclav?

Du kommer inte att kunna ta Augmentin om du är allergisk mot endera av dess komponenter eller om du har lidit av en allergisk reaktion eller utvecklat leverproblem när du tagit vissa andra typer av antibiotika. Dessutom kommer Augmentin (co-amoxiclav) inte att vara en lämplig lösning om du är gravid eller ammar.

Det har visat sig att co-amoxiclav samverkar med warfarin och några andra mediciner som används för att behandla gikt. Det kan också påverka resultatet från rutinmässiga blod eller urinprov. Vi kommer att kunna bedöma alla dessa faktorer när vi väl har alla dina medicinska uppgifter.Augmentin GSK

Augmentin bipacksedel

Apotek på nätet