Vad är Atorvastatin?

Atorvastatin är i en grupp av läkemedel som kallas HMG-CoA-reduktashämmare, eller “stationer”. Atorvastatin minskar nivåerna av “dåligt” kolesterol (lågdensitetslipoprotein, eller LDL) och triglycerider i blodet, medan nivåer av “gott” kolesterol (högdensitetslipoprotein, eller HDL) ökar.

Atorvastatin används för att behandla högt kolesterol, och att minska risken för stroke, hjärtinfarkt eller andra hjärtkomplikationer hos personer med typ 2-diabetes, hjärt-kärlsjukdomar eller andra riskfaktorer.

Köpa Atorvastatin receptfritt ↓

Beställa Atorvastatin Säkert på Nätet

Pris Atorvastatin 851,05 Kr

  • Dosering: 10 mg. – 20 mg. – 40 mg. – 80 mg. 84 tabl.
  • Pris Atorvastatin (inkl. läkarkonsult): 851,05 Kr

Att beställa Atorvastatin utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Viktig information

Du ska inte ta atorvastatin om du är gravid eller ammar, eller om du har en leversjukdom. Sluta ta detta läkemedel och kontakta din läkare omedelbart om du blir gravid. Allvarliga läkemedelsinteraktioner kan uppstå när vissa läkemedel används tillsammans med atorvastatin. Berätta för alla dina vårdgivare om alla läkemedel som du använder nu, och någon medicin du börjar eller slutat att använda.

I sällsynta fall kan atorvastatin orsaka ett tillstånd som resulterar i nedbrytning av skelettmuskelvävnaden, vilket leder till njursvikt. Ring din läkare omedelbart om du har oförklarlig muskelsmärta, ömhet eller svaghet särskilt om du har också feber, onormal trötthet, och mörkfärgad urin.

Undvik att äta mat som innehåller mycket fett eller kolesterol. Atorvastatin kommer inte att vara lika effektiv i att sänka ditt kolesterol om du inte följer en kolesterolsänkande dietplan.

Atorvastatin är bara en del av ett komplett program av behandling som även inkluderar kost, motion och viktkontroll. Följ dina kost, medicinerings och motionsrutiner mycket noga.

Innan detta läkemedel

Du ska inte använda atorvastatin om du är allergisk mot det, eller om du har:

  • Leversjukdom; eller.
  • Om du är gravid eller ammar.

Atorvastatin kan skada fostret eller orsaka fosterskador. Använd inte om du är gravid. Sluta ta detta läkemedel och kontakta din läkare omedelbart om du blir gravid. Använd effektiva preventivmedel för att förhindra graviditet medan du tar detta läkemedel.

Atorvastatin kan passera in i bröstmjölk och kan skada ett ammande barn. Amma inte medan du tar denna medicin.
För att se till detta läkemedel är säkert för dig ska du berätta för din läkare om du någonsin har haft:

  • Leverproblem;
  • Muskelsmärta eller svaghet;
  • Njursjukdom;
  • Diabetes;
  • En sköldkörtelsjukdom; eller
  • Om du dricker mer än 2 alkoholhaltiga drycker dagligen.
Apotek på nätet