Vad är Atenolol?

Atenolol (Tenormin) är en betablockerare som påverkar hjärtat och blodcirkulationen (blodflödet genom artärer och vener).

Atenolol används för att behandla angina (bröstsmärtor) och hypertoni (högt blodtryck).

Köpa Atenolol receptfritt ↓

Beställa Atenolol Säkert på Nätet

Pris Atenolol 796,72 Kr

  • Dosering: 25/50/100 mg. 84 tabl.
  • Pris Atenolol (inkl. läkarkonsult): 796,72 Kr

Man kan beställa Atenolol på nätet utan recept från familjedoktorn. Att köpa Atenolol utan recept är lagligt genom att man får ett nätbaserat recept utställt.

Viktig information

Du bör inte använda atenolol om du har en allvarlig hjärtåkomma som “AV-block”, mycket långsam puls eller hjärtsvikt.

Sluta inte att ta atenolol utan att först tala med din läkare. Att stoppa plötsligt kan göra att ditt tillstånd förvärras.

Om du behöver genomgå någon typ av kirurgi kan du behöva att tillfälligt sluta använda atenolol. Var noga med kirurgen vet i förväg att du använder detta läkemedel.

Atenolol kan orsaka biverkningar som kan försämra ditt tänkande eller reaktioner. Var försiktig om du kör eller gör något som kräver att du är vaken och alert. Undvik att dricka alkohol, vilket kan öka dåsighet och yrsel när du tar atenolol.

Atenolol är bara en del av ett komplett program för behandling av hypertoni som även kan innefatta kost, motion och viktkontroll. Följ din diet, medicinering och motionsrutiner mycket noga om du behandlas för hypertoni.

Hur ska jag ta atenolol?

Ta atenolol precis som det ordinerats åt dig. Följ alla anvisningarna på din receptetikett. Din läkare kan ibland ändra din dos så att du får bästa möjliga resultat. Använd inte detta läkemedel i större eller mindre mängder eller under längre tid än vad som rekommenderas.

Ditt blodtryck kommer att behöva kontrolleras ofta.

Om du behöver genomgå ett kirurgiskt ingrepp, berätta för kirurgen i förväg att du använder atenolol. Du kan behöva sluta använda medicinen under en kort tid.

Atenolol bipacksedel

Apotek på nätet