Vad är Atacand?

Atacand (kandesartan) är en angiotensin II-receptorantagonist. Kandesartan håller blodkärl från förträngning, vilket sänker blodtrycket och förbättrar blodflödet.

Atacand används för att behandla högt blodtryck (hypertoni) hos vuxna och barn som är minst ett år gamla. Att sänka blodtrycket kan minska risken för stroke, hjärtinfarkt eller andra hjärtkomplikationer.

Den används också hos vuxna med vissa typer av hjärtsvikt, för att minska allvarliga komplikationer eller dödsfall på grund av skador på hjärtat.

Köpa Atacand Plus receptfritt ↓

Beställa Atacand Plus Säkert på Nätet

Pris Atacand Plus 1370 Kr

  • Dosering: Atacand Plus 16 mg/12.5 mg 98 tabl.
  • Pris Atacand Plus (inkl. läkarkonsult): 1370

Att beställa Atacand Plus utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Viktig information

Använd inte Atacand om du är gravid. Sluta använda detta läkemedel och kontakta din läkare omedelbart om du blir gravid.
Om du har diabetes ska du inte använda Atacand tillsammans med någon medicin som innehåller aliskiren (Amturnide, Tekturna, Tekamlo).

Innan du tar detta läkemedel

Du bör inte använda Atacand om du är allergisk mot kandesartan. Om du har diabetes ska du inte använda Atacand tillsammans med någon medicin som innehåller aliskiren (Amturnide, Tekturna, Tekamlo). Du kan också behöva undvika att ta candesartan med aliskiren om du har en njursjukdom.

För att se till Atacand är säkert för dig, ska du berätta för din läkare om du har:

  • Njursjukdom;
  • Leversjukdom;
  • Hjärtsvikt;
  • En elektrolysobalans;
  • Om du är satt på en saltfattig kost; eller
  • Om du är uttorkad.

Använd inte Atacand om du är gravid. Om du blir gravid ska du sluta ta detta läkemedel och kontakta din läkare direkt. Kandesartan kan orsaka skada eller dödsfall för det ofödda barnet om du tar medicinen under den andra eller tredje trimestern.

Det är inte känt om kandesartan passerar in bröstmjölk eller om det skulle kunna skada ett ammande barn. Du ska inte amma medan du använder Atacand.

Vad ska jag undvika när jag tar Atacand?

Dricka alkohol kan ytterligare sänka blodtrycket och kan öka vissa biverkningar av Atacand. Använd inte kaliumtillägg eller saltersättningsmedel medan du tar Atacand, om inte din läkare har sagt annorlunda. Undvik att ställa dig upp för snabbt från sittande eller liggande ställning, eftersom du då kan du känna dig yr. Stå upp långsamt och stöd dig själv för att förhindra ett fall.Atacand Plus AstraZeneca

Apotek på nätet