Vad används Arthrotec för?

Motverka sår i mage eller inälvor hos personer som behöver ta diklofenak för att minska smärtan och inflammationen från reumatoid artrit eller osteoartrit. Arthrotec är normalt bara utskriven till personer som behöver fortsatt ta en NSAID för att minska smärtan från deras artrit, men som löper hög risk att få ett sår, till exempel eftersom de är äldre, har tidigare haft ett magsår eller tar diklofenak under lång tid eller med hög dos.

Köpa Arthrotec receptfritt ↓

Beställa Arthrotec Säkert på Nätet

Pris Arthrotec 901,29 Kr

  • Dosering: 50 / 70 (diklofenak 50 mg misoprostol 200 mcg)
  • Pris Arthrotec (inkl. läkarkonsult): 901,29 Kr

Ett nätbaserat recept för Arthrotec kan fås efter det att man fyllt i ett frågeformulär som finns på nätet. Receptet skickas därefter vidare till ett postordersapotek, varifrån Arthrotec sänds till kunden inom en dag.

Hur fungerar det?

Arthrotec-tabletter innehåller två aktiva komponenter, diklofenak och misoprostol. Diklofenak är en typ av medicin som kallas icke-steroid antiinflammatoriskt läkemedel (NSAID) och är använd för att lindra smärta och inflammation vid artrit. Misoprostol används för att motverka eventuella biverkningar hos diklofenak i buken.

Diklofenak fungerar genom att blockera agerandet hos substanser i kroppen kallade cyklo-oxygenas (COX). Cyklo-oxygenas är inblandat i produktionen av prostaglandin, som svar på skada eller vissa sjukdomar, såsom artrit. Dessa prostaglandiner orsakar smärta, svullnad och inflammation. Diklofenak blockerar produktionen av dessa prostaglandiner och är därför effektiv för att lindra smärta och inflammation.

Hur tar jag det?

Dosen som är utskriven och hur ofta jag tar medicinen beror på din nivå av smärta och inflammation och styrkan på tabletterna som du har fått utskrivna. Det är viktigt att följa instruktionerna som givits av din läkare. Dessa kommer även att vara utskrivna på etiketten din apotekare sätter på medicinförpackningen. Om du är osäker om någonting ska du fråga din apotekare.

Arthrotec-tabletter bör tas med eller efter mat. De bör sväljas hela med dryck och ska inte brytas, tuggas eller krossas.
Försök sprida ut doserna jämnt. Om du glömmer att ta en dos vid din normala tid ska du ta den så snart du kommer ihåg, om det inte nästan är dags för nästa dos. I detta fall hoppar du över den glömda dosen och tar nästa dos som vanligt. Ta inte dubbel dos för att kompensera en missad dos.Arthrotec Pfizer

Arthrotec bipacksedel

Apotek på nätet