Vad används Aricept för?

  • Mild till måttligt svår Alzheimers sjukdom.

Ariceptonly saktar ner försämring av Alzheimers sjukdom, snarare än att vara ett botemedel. Som ett resultat, kommer läkaren vill åter att göra en bedömning av patienten efter att de har tagit medicinen i två till fyra månader på underhållsdos. Om det inte har skett någon förbättring i deras symptom, eller de fortsätter att försämras, kan din läkare besluta att det inte värt att fortsätta donepezil. För patienter som fortsätter behandling bör nyttan av läkemedlet omprövas regelbundet. Aricept bör stoppas när det inte längre har en gynnsam effekt.

Fördelen med Aricept för att behandla demens eller minnesförlust på grund av andra orsaker än Alzheimers sjukdom har inte visats. Det bör endast användas för att behandla demens som har bekräftats som Alzheimers sjukdom av en läkare med erfarenhet av behandling av Alzheimers.

Köpa Aricept receptfritt ↓

Beställa Aricept Säkert på Nätet

Pris Aricept 2.114,12 Kr

  • Dosering: 5 mg 28 tabl. – 10 mg 28 tabl
  • Pris Aricept (inkl. läkarkonsult): 2.114,12 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Aricept på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Hur fungerar Aricept?

Aricepthydroklorid är en typ av läkemedel som kallas acetylkolinesterashämmare. Det fungerar genom att bromsa nedbrytningen av en signalsubstans i hjärnan som kallas acetylkolin.

Neurotransmittorer lagras i nervceller i hjärnan och nervsystemet, och är involverade i överföring av meddelanden mellan nervceller. De är nödvändiga för den normala funktionen av hjärnan och nervsystemet. Acetylkolin i hjärnan utsöndras kontinuerligt av nervceller och bryts sedan ned av en annan naturlig kemikalie som heter acetylkolinesteras.

En av funktionerna i Alzheimers sjukdom verkar vara en lägre än normal nivå av acetylkolin i hjärnan. Detta beror delvis på degenerering av hjärnceller, i synnerhet de som normalt frisätter acetylkolin.

Aricept bör inte användas av

  • Kvinnor som ammar.
  • Kvinnor som är gravida, om det inte anses som viktigt av din läkare.
  • Personer som är allergiska mot någon av ingredienserna i läkemedlet. Informera din läkare eller apotekare om du tidigare har råkat ut för en sådan allergi.Aricept Pfizer
Apotek på nätet