Vad används Amitriptylin för?

  • Behandla depressionssjukdomar.
  • Behandla nervsmärta (neuralgi) orsakat av nervskador, till exempel orsakade av diabetes, stroke, skador, cellgiftsbehandling, amputering (fantomsmärta) eller bältros (postherpetisk neuralgi).
  • Motverka migrän och kronisk spänningshuvudvärk.
  • Behandling av sängvätning (nattlig enures) hos barn som är sex år eller äldre. Dock är amitriptylin bara använt för denna anledning när andra icke-läkemedels och läkemedelslösningar inte varit effektiva.

Köpa Amitriptylin receptfritt ↓

Beställa Amitriptylin Säkert på Nätet

Pris Amitriptylin 504,18 Kr

  • Dosering: 25 mg. – 50 mg. återupptagshämmare
  • Pris Amitriptylin (inkl. läkarkonsult): 28 tabletter – 504,18 Kr

Att beställa Amitriptylin utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur fungerar Amitriptylin?

Amitriptylin är en typ av medicin som kallas tricykliska antidepressionsmedel. Denna typ av medicin agerar på hjärnans nervceller.

Vid depression fungerar Amitriptylin genom att förlänga aktiviteterna hos neurotransmittorer kallade serotonin och noradrenalin som släpps ut av hjärnans nervceller. Detta hjälper till att förlänga den humör upplättande effekten från dessa neurotransmittorer och hjälper till att lindra depression.

Amitriptylin kan ha en lugnande effekt. Det betyder att den kan vara användbar för att behandla depression hos personer som även är ängsliga och upprörda, eller som lider av sömnstörningar. Dock är amitriptyline inte utskrivet för depression speciellt ofta nuförtiden eftersom andra antidepressiva medel föredras normalt.

Är Amitriptyline säkert att ta under graviditet?

I en ideal värld bör amitriptylin inte tas under graviditet eftersom dess säkerhet inte har fullständigt utvärderats. Dock är realiteten den att depression kan inträffa hos kvinnor under graviditeten och kvinnor som tar antidepressiva medel kan även bli gravida.

Amitriptylin kan ibland användas under graviditet, under förutsättning att du har talat med din läkare angående riskerna och fördelarna med att ta medicinen jämfört med att sluta behandlingen eller använda andra behandlingar.

Denna diskussion är speciellt viktig under första och tredje kvartalen, då Amitriptylin potentiellt kan ha skadliga effekter på barnet. Symptom som liknar biverkningar eller avvänjningssymptom för Amitriptylin har visat sig hos nyfödda barn vars mödrar tog Amitriptylin under det tredje kvartalet.Amitriptylin Teva

Amitriptylin bipacksedel

Apotek på nätet