Vad är Almogran?

Almogran är en tablett som används vid migrän. Den aktiva substansen, almotriptan har samma effekt som serotonin och tar bort svullnad i blodkärlen i hjärnan. Almogran har utvecklats för att specifikt ta bort de symptom som migrän ger.

Migrän är ett vanligt tillstånd som kan involvera ett antal steg och symptom. Ingen vet riktigt vad orsakerna till migrän är, men däremot har man sett att det är ärftligt. En migränattack som kännetecknas av huvudvärk på ena sidan eller framsidan av huvudet, åtföljs ofta även av kräkningar, illamående och extrem känslighet för ljud och ljus.

Om du får symptom på migrän för första gången och aldrig har testat medicin för migrän förut, rekommenderas att först rådfråga din läkare för att få rätt behandling.

Köpa Almogran receptfritt

Beställa Almogran Säkert på Nätet

Pris Almogran tabletter 739 Kr

  • Dosering: 12,5 mg almotriptan
  • Pris Almogran tabletter (inkl. läkarkonsult): 3 tabletter – 739 Kr

Ett nätbaserat recept för Almogran-tabletter kan fås efter det att man fyllt i ett frågeformulär som finns på nätet. Receptet skickas därefter vidare till ett postordersapotek, varifrån Almogran sänds till kunden inom en dag.

När används Almogran?

För bästa effekt bör Almogran tas så fort du märker att en attack börjar, men det går också bra att ta det i senare skede av migränen.

Aktiv substans

Almogran är en triptan smärtlindrare, som särskilt är utvecklat för att lindra symptom på migrän. Den aktiva ingrediensen Almogran är almotriptan. Den är känd för att vara en serotoninreceptoragonist. Substansen efterliknar serotonin och verkar på receptorerna i hjärnan, vilket gör att blodkärlen kan återgå till sin normala storlek och därmed lindras huvudvärken.Almogran Almirall

Almogran bipacksedel

Relaterade produkter migrän

  • Sumatriptan
  • Zolmitriptan
  • Zomig Nasal
  • Maxalt
Apotek på nätet