Vad är Alendronsyra?

Natriumalendronattrihydrat är en bisfosfonat som agerar som en specifik hämmare för osteoklastmedierad benresorption. Bisfosfonater är syntetiska analoger av pyrofosfat som binder sig vid hydroxyapatit som finns i ben. Natriumalendronattrihydrat-tabletter indikeras för:

 • Behandling och motverkande av osteoporos hos postmenopausala kvinnor. För behandling av osteoporos ökar natriumalendronattrihydrat-tabletter benmassan och minskar frakturincidensen, inklusive de i höft och ryggrad (kotkompressionsfrakturer). Osteoporos kan bekräftas genom att hitta låg benmassa (till exempel åtminstone 2 standardavvikelser under det postmenopausala medelvärdet) eller genom närvaro av eller historia med osteoporosfrakturer.
 • För motverkande av osteoporos kan natriumalendronattrihydrat-tabletter övervägas till postmenopausala kvinnor som löper risk att utveckla osteoporos för vilken det önskade kliniska resultatet är att bibehålla massan och att minska risken för framtida frakturer.

Köpa Alendronsyra receptfritt ↓

Beställa Alendronsyra Säkert på Nätet

Pris Alendronsyra 753,14 Kr

 • Dosering: 10 mg 28 tabl – 70 mg 4 tabl.
 • Pris Alendronsyra (inkl. läkarkonsult): tabletter – 753,14 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Alendronsyra på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Hur ska jag ta det?

Ta alendronsyra på morgonen. Du behöver ta det minst 30 minuter innan mat eller dryck och andra mediciner. Alendronsyra kan skada din matstrupe. För att undvika detta ska du ta det med ett stort glas vatten. Svälj tabletten hel, krossa eller tugga inte den. Sitt eller stå upp under minst 30 minuter efter det du tagit en dos.

Vad händer om jag glömmer att ta en dos?

Veckodos: Ta den missade dosen om du kommer ihåg nästa morgon. Om inte hoppa över dosen och ta nästa dags dos på vanlig tid. Daglig dos: Hoppa över den missade dosen och ta nästa dags dos på vanlig tid.

Biverkningar med Alendronsyra

 • Vanliga biverkningar (påverkar mellan 1 av 10 och 1 av 100 personer)
 • Huvudvärk.
 • Diarré.
 • Uppsvullnad och gaser i magen.
 • Matsmältningsproblem, sura uppstötningar eller magsmärtor.
  Sår i matstrupen, vilka kan göra det svårt eller smärtsamt att svälja eller halsbränna. Se till att noggrant följa instruktionerna för hur man tar alendronsyra för att minska risken för detta problem. Sluta ta alendronsyra och besök din läkare om du får symptom såsom svårt att svälja, halsbränna eller matsmältningsproblem.
 • Värk i leder, muskler eller ben.Alendronsyra Teva

Alendronsyra bipacksedel

Apotek på nätet