Vad är Aciklovir kräm?

Aciklovir kräm innehåller den aktiva komponenten aciklovir, vilket är en antivirusmedicin som används för att behandla infektioner med herpesviruset. Denna kräm används för att behandla munsår, vilka orsakas av infektion från herpes simplex-viruset.

Köpa Aciklovir kräm receptfritt ↓

Beställa Aciklovir kräm Säkert på Nätet

Pris Aciklovir kräm 479,09 Kr

  • Dosering: 5% kräm 2 gr. – 10 gr.
  • Pris Aciklovir kräm (inkl. läkarkonsult): 479,09 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Aciklovir på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Två onlineapotek:

Hur fungerar det?

Aciklovir kräm innehåller den aktiva komponenten aciklovir, vilket är en antivirusmedicin som används för att behandla infektioner med herpesviruset. Denna kräm används för att behandla munsår, vilka orsakas av infektion från herpes simplex-viruset.

Aciklovir fungerar genom att hindra herpes simplex-viruset från att reproducera sig och infektera mer celler.

Aciklovir konverteras till en mer aktiv form inuti de kroppsceller som är infekterade med herpes simplex. Det aktiverade aciklovir fungerar genom att blockera funktionen hos ett virusenzym som kallas DNA-polymeras.

För att herpesviruset ska kunna föröka sig och fortsätta att överleva använder det DNA-polymerasenzymen för att kopiera sitt genetiska material från RNA till DNA. Genom att blockera funktionen av DNA-polymeras hindrar aciklovir herpesviruset från att föröka sig. Detta begränsar infektionen och hjälper immunsystemet att hantera det.

Aciklovir krämen är konstruerad för att behandla herpes simplex-infektioner på läpparna (munsår). Krämen bör appliceras tunt på munsåret fem gånger per dag, med ungefär fyra timmars mellanrum, under fem till tio dagar.

Krämen är mest effektiv om behandlingen påbörjas så snart de första tecknen på ett munsår dyker upp (en pirrande känsla), även om behandlingen också kan påbörjas efter månsårsblåsan dykt upp.

Viktigt:

  • Den här krämen är enbart för utvärtes bruk
  • Krämen är inte lämplig för användning på slemhinnor, såsom inuti munnen eller ögonen, på genitalierna, eftersom det kan irritera dessa områden.
  • Tvätta dina händer för och efter du lagt på krämen.
  • Undvik att låta krämen komma i kontakt med dina ögon. Skölj med kallvatten om du av misstag får det i dina ögon.
  • Undvik att röra munsåret mer än nödvändigt, med antingen händerna eller en handduk, för att undvika att sprida infektionen.
  • Om ditt munsår inte har försvunnit efter 10 dagars behandling med denna kräm bör du söka läkarhjälp.Aciklovir kräm Teva

Aciklovir kräm bipacksedel

Apotek på nätet