Desmotabs innehåller den aktiva beståndsdelen desmopressin, som är en typ av läkemedel som kallas en vasopressinanalog. Det liknar ett hormon som produceras naturligt av kroppen, som kallas vasopressin eller antidiuretiskt hormon.

Köpa Desmotabs receptfritt ↓

Beställa Desmotabs Säkert på Nätet

Pris Desmotabs 1.011,94 Kr

  • Dosering: 200 mcg 30 tabl.
  • Pris Desmotabs (inkl. läkarkonsult): 1.011,94 Kr

Här kan man beställa Desmotabs på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Hur fungerar det?

Desmotabs innehåller den aktiva beståndsdelen desmopressin, som är en typ av läkemedel som kallas en vasopressinanalog. Det liknar ett hormon som produceras naturligt av kroppen, som kallas vasopressin eller antidiuretiskt hormon.

Antidiuretiskt hormon (ADH) produceras av hypofysen i hjärnan. Det är involverat i att styra den naturliga balansen av vattennivåer i kroppen. Den verkar normalt på receptorer i njurarna för att förhindra att alltför stora mängder av vatten från att filtreras ut från blodet och in i urinen. Detta minskar produktionen av urin.

Normalt är mer urin producerat under dagen, och njurarna koncentrerar urinen så att mindre produceras på natten. Denna process styrs av det antidiuretiskt hormonet. Om njurarna inte koncentrerar urinen på natten, kan det orsaka sängvätning eller behov av att gå på toaletten en hel del.

Desmopressin liknar i sin struktur det naturliga ADH. Det fungerar genom att binda till ADH-receptorerna i njurarna, vilket härmar effekten av naturligt ADH. Detta minskar produktionen av urin.

Graviditet och amning

Vissa läkemedel ska inte användas under graviditet eller amning. Dock kan andra läkemedel på ett säkert sätt användas under graviditet eller amning och under förutsättning att fördelarna för modern överväger riskerna för det ofödda barnet. Informera alltid din läkare om du är gravid eller planerar att bli gravid, innan du använder något läkemedel.

  • Detta läkemedel ska användas med försiktighet under graviditet och endast om den förväntade nyttan är större än eventuella risker för fostret. Sök medicinsk hjälp från din läkare. Om detta läkemedel används under graviditet, rekommenderas att blodtrycket övervakas på grund av en ökad risk för havandeskapsförgiftning.
  • Detta läkemedel kan tränga in i bröstmjölken. Sök medicinsk hjälp från din läkare.
Apotek på nätet